Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Velferdsetaten

Kongens Fortjenstmedalje til Liv Jessen

Foto: Arvid Iversen

Den tidligere lederen ved Pro Sentret fikk medaljen på senterets 30-årsmarkering.

Leder Bjørg Norli ved Pro Sentret sier de er svært stoltt over at Liv Jessen har blitt tildelt Kongens Fortjenestmedalje.

– Hun har gjennom et langt yrkesliv stått skulder ved skulder med kvinner og menn i prostitusjon og har kjempet, rop og sloss for at samfunnet skal respektere de som av ulike grunner lever annerledes, sier Norli. Hun viser til at Jessen gjennom sin utrettelige innsats har bidratt til at en av samfunnets mest sårbare grupper har fått tilgang på gode helse- og sosialfaglige tjenester, skapt holdningsendring og ikke minst vært en premissleverandør og en kunnskapsformidler på et svært politisert felt.

– Vi gratulerer Liv på det varmeste med medaljen og er svært glad for at hun fortsatt vil bruke sitt kloke hode og utrettelige pågangsmot her på Pro Sentret.

Det var under markeringen for Pro Sentret sitt 30-årsjubileum denne uken at Liv Jessen, tidligere leder og nåværende seniorkonsulent ved senteret, fikk tildelt Kongens Fortjenstmedalje fra statssekretær Kjell Erik Øie i Helse- og omsorgsdepartementet. Jessen har tidligere fått YS' likestillingspris (2007) og Amnestyprisen (2004).

Liv Jessen og statssekretær Kjell Erik Øie fra Helse- og omsorgdepartementet (foto: Arvid Iversen)